Lees verder
Na de succesvolle demonstratie van de technologie op pilotschaal is Relement klaar om haar eerste product bio MPA op de markt te brengen. Om de introductie en adoptie van deze innovatieve oplossing te versnellen, zoekt Relement actief naar een partner om het productieproces aan uit te besteden.
Redactie / Bergen op Zoom

Productie uitbesteden is bekend in de farmaceutische industrie, maar kan ook een winnende strategie zijn voor startende chemische bedrijven.Op deze manier zijn de valkuilen te vermijden van de standaard chemische scale-up route (namelijk: het creëren en ontwikkelen van een eigen pilot- of demonstratiefaciliteit, wat aanzienlijke investeringen vereist).

Zelf wil Relement gebruik haar expertise combineren met bestaande productiefaciliteiten, door samen te werken met een bedrijf dat gespecialiseerd is in chemische productieprocessen. Deze strategische beslissing zal helpen om de marktintroductie van bio MPA te versnellen, terwijl de kapitaalinvesteringen worden geminimaliseerd en de risico’s die gepaard gaan met het opschalen van de activiteiten worden verminderd.

Om chemische start-ups te inspireren om alternatieve opschalingsroutes te overwegen, heeft Relement hierover samen met de Nederlandse impactinvesteerder Invest-NL een whitepaper gemaakt. Deze kan worden gedownload via onderstaande link.

Zie de website van Relement voor meer informatie.

Beeld: Relement