Lees verder
De Verenigde Naties hebben de periode 2020 tot 2030 uitgeroepen tot 'Decennium van Actie' voor het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs). Daarbij gaat het om klimaat, maar ook om het terugdringen van armoede, honger en ongelijkheid in de wereld.
Redactie / Dubai

Met nog iets meer dan acht jaar te gaan, is de vraag hoe we daarmee ervoor staan. Wat gebeurt er in de praktijk en gaan we de SDGs echt op tijd realiseren? Hoe gaan grote bedrijven, ondernemers, politici en burgers er mee om?

Verantwoordelijkheid

Daarover is een opmerkelijke documentaire gemaakt: The Decade of Action. In deze documentaire komen beleidsmakers, leiders uit het bedrijfsleven, klimaatwetenschappers en wetenschappers aan het woord over de verantwoordelijkheid die de zakelijke wereld moet nemen om de wereld duurzaam te houden. Ook reflecteren over wat dit voor hun persoonlijk betekent en hoe het hun beslissingen beïnvloedt. Ze schrijven brieven naar hun nog ongeboren opvolgers in 2121.

Aan de documentaire werkten o.a. mee: Paul Polman, oprichter van Imagine en ex-CEO van Unilever, Ilham Kadri, CEO van Solvay, Johan Rockstrom, directeur van het Potsdam Instituut voor klimaatonderzoek, Frans Timmermans, Vicevoorzitter van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de European Green Deal en Ryan Gellert, CEO van Patagonia.

Dubai

De documentaire wordt getoond tijdens de Global Sustainable Technology & Innovation Community (G-STIC) conferentie op 24 t/m 27 oktober in Dubai, die ook online is te volgen. G-STIC is een reeks internationale conferenties gericht op het versnellen van de ontwikkeling, verspreiding en inzet van technologische innovaties die het mogelijk maken om de SDGs te behalen. Het is een initiatief van VITO (België) en zes andere onafhankelijke onderzoeksinstituten: CSIR (Zuid-Afrika), FIOCRUZ (Brazilië), GIST (Korea), GIEC (China), NACETEM (Nigeria) TERI (India) en SDSN (Frankrijk/VS).

Kijk voor meer informatie over G-STIC en registratiemogelijkheden in de agenda.

Beeld: metamorworks/Shutterstock