Lees verder
Umincorp heeft in november officieel de deuren geopend van zijn nieuwe fabriek in de Merwe-Vierhavens in Rotterdam. Deze fabriek is uniek in zijn soort doordat plastic PET-afval uit huisvuil hier volledig gerecycled wordt tot specifieke nieuwe PET-producten.
Redactie / Rotterdam

Hiermee stelt het bedrijf de plastic productieketen in staat om onder andere verpakkingen te produceren waarbij de uitstoot rond de 80% lager ligt dan bij het gebruik van gangbare plastic grondstoffen het geval is.

Door middel van zijn Magnetic Density Separator recyclet Umincorp plastics uit huishoudelijk afval tot nieuwe PET-producten en met 80% minder CO2-uitstoot. Umincorp werd gescout door het Industry Transformers Platform, een samenwerking tussen het Havenbedrijf Rotterdam, InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam, Stichting Circular Biobased Delta en CleanTech Delta. Het bedrijf ontving een investering (€ 15 mln.) vanuit o.a. Energietransitiefonds Rotterdam.

De komst van de fabriek van Umnicorp is een belangrijke stap in het realiseren van de Circulaire agenda van de Economic Board Zuid-Holland. Die is erop gericht 10 miljoen ton fossiele grondstoffen te vervangen door hernieuwbare grondstoffen. Een van de actielijnen daarbij is: ‘2 tot 4 miljoen ton grondstoffen per jaar uit plasticrijk afval produceren.’ Zo moet Zuid-Holland de plek worden waar de transitie naar duurzame industrie en chemie wordt gerealiseerd.

Lees meer op de website.

Beeld: UminCorp/Vimeo