Lees verder
Biodesign is een vakgebied in opkomst: het gebruik van micro-organismen om materialen te ontwerpen en te fabriceren. BlueCity Lab in Rotterdam organiseert de jaarlijkse avond over biodesign op vrijdagavond 25 september digitaal.
Redactie / Rotterdam

Een van de pioniers van biodesign is Suzanne Lee, modeontwerper en oprichter van Biofabricate. Zij ziet biofabricatie als de vierde industriële revolutie en haat TEDtalk hierover trok vorig jaar wereldwijde aandacht. Suzanne Lee verzorgt de opening key note tijdens Biodesign Night 2020.

Deze avond is georganiseerd door BlueCity Lab en is interessant voor ondernemers, life science professionals, maar ook investeerders en beleidsmakers die meer willen weten over hoe een bedrijf samenwerkt met micro-organismen in productontwikkeling. Er is ruim de tijd om vragen te stellen aan Suzanne Lee en de andere sprekers. Zoals de bedenker van de levende doodskist die onlangs in het nieuws was, Bob Hendrikx. Of ontwerper Pascal Leboucq van Company New Heroes, bekend van The Growing Paviljon van Dutch Design Week vorig jaar. Hij deelt tijdens Biodesign Night talloze innovaties voor een biocirculaire bouwsector binnen de planetaire grenzen. Biotechnoloog Lori Goff van Outlander Materials was vorig jaar een van de winnaars van de BioVoice Challenge. Zij vertelt hoe haar ‘unplastics’ de wereld gaan veranderen. Het materiaal is gemaakt van een reststroom afkomstig van een bierbrouwerij. De avond wordt gemodereerd door Emma van der Leest, zelf biodesigner en oprichter van BlueCity Lab.

De avond wordt afgesloten met een paneldiscussie over de rol van biodesign in de industrie en hoe deze ideeën op commerciële schaal kunnen worden geïmplementeerd. Wat is er nodig om de volgende stap te zetten voor deze ‘levende’ en natuurlijke materialen? In dit gesprek schuiven Carolina Villa, werkzaam bij biotech incubator Planet B.io en Paul Cournet, architect/projectleider bij OMA*AMO aan om vanuit hun vak te helpen duiden wat biodesign is – en kan gaan zijn.

Meer informatie en het programma zijn te vinden op de website van BlueCity Lab.

Beeld: LedyX/Shutterstock