Lees verder
Hoe kun je als ondernemer groene grondstoffen inzetten om je CO2-voetafdruk te verkleinen? Daarover organiseren vier organisaties dinsdagmiddag een online Inspiratietour.
Redactie

Steeds meer bedrijven gebruiken duurzame energie om hun CO2-uitstoot te verminderen. Toch gebruiken ze nog vaak grondstoffen op basis van aardolie. Deze grondstoffen vervangen door bijvoorbeeld biologische gewassen, of hergebruikt (plastic-)afval kan hun CO2-uitstoot nog aanzienlijk verder terugdringen.

Kijk en luister tijdens de online Inspiratietour naar de succesverhalen van andere ondernemers. Hoe hebben zij hun Scope-3 uitstoot (van leveranciers) verlaagd, tegen welke hindernissen liepen ze daarbij aan en hoe zijn ze daarmee omgegaan?

Paul Karrenbeld en Marlies Van Wijhe van Koninklijke Van Wijhe Verf vertellen bijvoorbeeld over de uitdagingen rondom biobased verf en circulaire emmers. Jan Roos van Teijin Aramid legt uit hoe dit chemiebedrijf een biobased supervezel wist te maken. En Jean-Paul Verluyten van Sabic gaat in op de eerste stappen om te beginnen met thermische recycling van plastic.

De Inspiratietour start op dinsdag 12 december om 15.00 uur en wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW), Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en de Federatie van Energieconsultants (FedEC). Deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van het Platform Verduurzaming Industrie.

Beeld: Bundit Yuwannasiri/Shutterstock