Lees verder
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de inspiratietour over verduurzaming in de industrie in Noord-Nederland op vrijdag 7 februari 2020.
Redactie

Bij deze gelegenheid wordt een bezoek gebracht aan Nouryon en EEW Energy from Waste in Delfzijl. In de bus houden Stork Thermeq en RVO presentaties. Het is de derde en laatste inspiratietour die NVDE, RVO en VEMW organiseren over verduurzaming in de industrie.

Praktijkervaringen

Inspiratietours zijn niet bedoeld om een blauwdruk te presenteren om te verduurzamen, maar om praktijkervaringen te delen en een brede indruk te krijgen van de mogelijkheden voor verduurzaming van het energiegebruik in echte bedrijven. Kennisuitwisseling door de industrie, voor de industrie, is het uitgangspunt. Daarbij komen afwegingen, aandachtspunten, de investerings- en exploitatiekosten, gebruiksvriendelijkheid en inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces en vergunningverlening aan bod.

Eerdere inspiratietours waren er in november 2019. De bustour Oost-Nederland belichtte technieken als pyrolyse-olie, warmtepompen/elektrificatie, biogas en zonne-energie. FrieslandCampina in Borculo en Plukon in Wezep werden bezocht. Onderweg waren er presentaties van KWA/Sparkling Projects en RVO. De tour in Zuidwest-Nederland belichtte waterstof, warmtepompen, restwarmte/warmtenet en biomassa voor de opwekking van warmte en stoom. Daarbij werden Lamb-Weston Meijer in Bergen op Zoom, Wiskerke Onions in Kruiningen en het Cosun Innovation Centre in Dinteloord bezocht. Onderweg waren er presentaties van DOW Chemical en RVO.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE).