Lees verder
Nouryon heeft ervoor gekozen om de volledige tak Industrial Chemicals te hernoemen naar Nobian.
Redactie / Delfzijl

Deze merkverandering stelt Nobian in staat om zijn geïntegreerde Europese waardeketen voor essentiële basischemicaliën onder een eigen naam en merk te ontwikkelen, terwijl Nouryon zich zal blijven concentreren op het vergroten van zijn leidende positie in wereldwijde gespecialiseerde chemicaliën.

“De afgelopen twee jaar hebben we een nieuwe organisatiestructuur opgezet en ook een nieuwe strategie gelanceerd die erop gericht is de verwachtingen van onze klanten te overtreffen, de concurrentie te ontgroeien en het aandeel van specialiteiten in onze portefeuille te vergroten”, aldus Charlie Shaver, voorzitter en directeur van Nouryon. “Deze stap stelt Nouryon en onze volledige dochteronderneming Nobian in staat om nog meer gerichte groeistrategieën onder afzonderlijke merken na te streven.”

Nobian is een Europese leider in de productie van zout, chlooralkali en chloormethanen, die essentieel zijn voor de productie van ontsmettingsmiddelen, lichtgewicht duurzame kunststoffen, aluminium, farmaceutische producten en andere producten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amersfoort, Nederland, en biedt werk aan ongeveer 1.800 mensen met productiefaciliteiten in Nederland, Duitsland en Denemarken.

Het merk Nobian zal de komende maanden via een gefaseerde aanpak worden geïntroduceerd, te beginnen met een nieuwe website.

Beeld: Nouryon/YouTube