Lees verder
Nouryon, een wereldleider in speciale chemicaliën, kondigt aan dat het zijn activiteit voor basischemicaliën Nobian wil verzelfstandigen in een afzonderlijke onderneming, die eigendom blijft van Nouryon's aandeelhouders, The Carlyle Group en GIC.
Redactie / Delfzijl

Verwacht wordt dat de scheiding begin derde kwartaal voltooid zal zijn, na de definitieve goedkeuring van de Raad van Bestuur. Nouryon is van plan haar eigen schuld te verminderen met de opbrengsten van een geplande externe financiering door Nobian.

Na voltooiing zullen er twee afzonderlijke ondernemingen resteren, die elk goed gepositioneerd zijn voor groei in hun respectieve focusgebieden:

  • Nouryon, een wereldleider die essentiële, duurzame oplossingen biedt voor de productie van alledaagse producten. Deze omvatten persoonlijke verzorging, schoonmaakproducten, verf en coatings, landbouw en voeding, farmaceutica en bouwproducten. Het bedrijf telt ongeveer 7.900 werknemers (exclusief Nobian) in meer dan 80 landen en had in 2020 een omzet van 3,7 miljard euro.
  • Nobian, een Europese leider in de productie van essentiële basischemicaliën voor industrieën van bouw en reiniging tot farmaceutica en waterbehandeling. Het bedrijf telt ongeveer 1.600 werknemers en had in 2020 inkomsten van 1,0 miljard euro.

Beeld: Nouryon/Chemie Park Delfzijl