Lees verder
Chemiebedrijf Nobian heeft tegelijkertijd met zijn eerste duurzaamheidsrapport het ambitieuze duurzaamheidsprogramma Grow Greener Together gepresenteerd. Het bedrijf met vestigingen in Nederland, Duitsland en Denemarken wil volledig CO2-neutraal zijn in 2040, met 100% hernieuwbare energie.
Redactie / Amersfoort

Nobian (voorheen Nouryon en daarvoor Akzo-Nobel) is Europese marktleider in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor de industrie. Sinds 1990 verminderde de CO2-voetafdruk al met 40%. Nu gaat Nobian een stap verder, met als doel een van de duurzaamste bedrijven van Europa te worden.

Naast het terugdringen van de CO2 -uitstoot en het verhogen van hernieuwbare energie bestaan de duurzaamheidsdoelstellingen onder andere uit energieopslag, groene certificering van producten zoals waterstof, recycling, veiligheid en activiteiten met lokale gemeenschappen. “Dit is niet iets dat we alleen kunnen”, zegt Michael Koenig, CEO van Nobian. “Daarom willen wij samen groener groeien (Grow Greener Together) met onze klanten, omgeving en partners. We willen onze competenties op het gebied van zout- en elektrochemie benutten om groene groei te stimuleren in impactvolle markten, zoals energieopslag en waterstof, om zo uitdagingen op het gebied van duurzaamheid om te zetten in zakelijk succes.”

Essentiële chemicaliën

Marco Waas, Vice President R&D, Technology and Sustainability, geeft aan: “Om onze doelstelling van nul uitstoot in 2040 te bereiken, hebben wij onze uitstoot en het energieverbruik van onze activiteiten al met 35,5% verminderd. We hebben een sterke portefeuille met projecten en innovaties om dit nog verder omlaag te brengen. Door gebruik te maken van onze meer dan 100 jaar ervaring, leveren wij essentiële chemicaliën waar de maatschappij niet zonder kan, en die nodig zijn voor de energietransitie, zoals isolatie, verschillende soorten batterijen, lichtgewicht- en basismaterialen voor de productie van windmolens en koolstofarm beton.”

Na de lancering van nieuwe bedrijfswaarden eerder dit jaar – Zorg, Excellentie, Eigenaarschap en Veiligheid – is de presentatie van het programma Grow Greener Together een volgende en belangrijke stap voor Nobian als onafhankelijk bedrijf. De duurzaamheidsdoelstellingen vormen een integraal onderdeel van Nobians sustainability-linked financing framework.

Kijk voor meer informatie op de website van Nobian.