Lees verder
Op 16 februari is alle duurzame energie die we in Nederland produceren ‘op’ voor dit jaar. Als we alles wat we dit jaar produceren achter elkaar zouden gebruiken. Die dag is het Green Energy Day.
Utrecht

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) introduceerde het begrip Green Energy Day in 2019 om zonder abstracte begrippen duidelijk te maken waar we nu staan in de energietransitie en om te laten zien hoe we met jaarlijkse stappen uitkomen op 100% hernieuwbare energie in 2050. “Dat lukt als we Green Energy Day elk jaar tien dagen opschuiven”, zegt NVDE-directeur Olof van der Gaag.

In 2020 viel Green Energy Day op 10 februari, want toen was 11,0 procent van de geproduceerde energie hernieuwbaar; te weinig dus. “Het glas is halfvol”, zegt Van der Gaag. “Er moet een forse schep bovenop om op schema te blijven lopen en in 2050 op 31 december Green Energy Day te kunnen vieren. Gelukkig laten tal van bedrijven en burgers zien dat het kan, en dat de energietransitie naast duurzaamheid ook nog eens banen en economische kansen oplevert.”

Meer informatie is te vinden op de website van Green Energy Day.

Beeld: Eviart/Shutterstock