Lees verder
Dr. ir. Patrick Plehiers is benoemd tot de nieuwe Voorzitter van de Wetenschappelijke Adviesraad van Flanders Moonshot Industrial Innovation, meldt Catalisti.
Redactie / Mechelen

De wetenschappelijke adviesraad speelt een sleutelrol in de evaluatieprocedure van lange termijn innovatieprojecten voor een klimaatbestendige een toekomstbestendige industrie in Vlaanderen. Voor dit zogeheten Moonshot programma trekt de Vlaamse regering de komende 20 jaar jaarlijks €20 miljoen uit voor fundamenteel onderzoek en roadmaps die echt transformerend zijn. Het doel is om tegen 2040 het pad uit te stippelen, zodat energie-intensieve industrieën kunnen starten met de implementatie van de processen of fabrieken van de toekomst om Vlaanderen koolstofcirculair en fossielarm te maken in 2050.

Patrick Plehiers studeerde chemische technieken aan UGent, waar hij een doctoraat behaalde in chemische procestechnieken. Hij werkte bij BASF in Antwerpen, de VS (Texas) en Duitsland en is managing director van het International Isocyanate Institute (New Jersey). Daar is hij betrokken bij de controle van het ecologisch en toxicologisch profiel van MDI en TDI, de twee belangrijkste diisocyanaten in de Europese markt, die worden gebruikt in de productie van lange polymeerketens of polyurethanen. Deze zijn aanwezig in zachte en harde schuimen en andere belangrijke toepassingen in de sectoren chemie en kunststoffen.

Op 15 November organiseert de Industriële Adviesraad van het Moonshot programma samen met Catalisti de editie 2022 van het tweejaarlijkse event “Moonshot: a Boost for Industry” in Mechelen. Kijk in de agenda voor meer informatie.

Beeld: Dima Zel/Shutterstock