Lees verder
Tijdens de vakbeurs Building Holland zijn op 27 en 28 oktober twee handreikingen 'Circulair Inkopen in 8 stappen' gelanceerd. Een voor de burger- en utiliteitsbouw en een voor de grond-, weg- en waterbouw.
Redactie / Amsterdam

De handreikingen zijn opgesteld door Copper8, een adviesbureau duurzaamheid, in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), namens het Transitieteam Circulaire Bouweconomie. Ze helpen opdrachtgevers bij hun uitvraag, inkoop en aanbesteding voor circulaire gebouwen en infrawerken.

Focus op vraagzijde

We moeten alles uit de kast halen om ons doel ‘Nederland 100% circulair in 2050’ te bereiken, zo stelt het Transitieteam Circulaire Bouweconomie. Het team bestaat uit vertegenwoordigers van overheden, de bouw en GWW-sector. “Het gaat dan om de hele bouwketen, van de initiatief- en opdrachtfase tot aan de uitvoering en beheer.” In het Uitvoeringsprogramma 2020 legt het Transitieteam de focus op de vraagzijde: circulair opdrachtgeverschap.

“Via de gezamenlijke inkoopkracht kunnen we zorgen voor een continue stroom van circulaire uitvragen en voor vraagharmonisatie. Zo dagen we de markt uit om komende jaren de beoogde opschaling te realiseren.”

De handreikingen zijn kosteloos te downloaden via de website Circulaire Bouweconomie.

Beeld: Biosintrum