Lees verder
PlasticsEurope Nederland een E-paper in het Nederlands opgesteld met need-to-know-informatie over chemische recycling in Nederland.
Redactie / Den Haag

De publicatie is gebaseerd op een position paper van Cefic (De European Chemical Industry Council) en is bedoeld voor geïnteresseerden die zich willen laten informeren over de achtergronden en actualiteit omtrent chemische recycling en de nieuwe kansen voor hergebruik van plastic. Ook worden diverse initiatieven belicht.

De Nederlandse overheid heeft de ambitie uitgesproken om de kunststofketen uiterlijk in 2050 volledig circulair te krijgen, in nauwe samenwerking met de industrie. Ontwikkeling en toepassing van chemische recycling heeft kansen om daar een belangrijke bijdrage aan te leveren. Deze nieuwe recyclingmethode maakt het namelijk mogelijk aanzienlijk meer gemengde en vervuilde plasticstromen te verwerken die niet in aanmerking komen voor mechanische recycling.

Chemische recycling levert een dusdanig hoogwaardig eindproduct op dat hiermee opnieuw kwaliteitsplastic kan worden geproduceerd. “Chemische recycling is een onmisbare nieuwe schakel in een circulaire economie voor plastic”, concludeert Theo Stijnen, directeur van PlasticsEurope Nederland.

Het E-Paper is gratis te downloaden via de website van Plastics Europe.

Beeld: Rebeca Bolanos/Shutterstock