Lees verder
De provincie Groningen geeft de verduurzaming van de industrie, het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid een flinke impuls met de nieuwe subsidieregeling Investeren in een Toekomstbestendige Industrie (SITI).
Redactie / Groningen

De regeling is bedoeld voor Groningse industriële bedrijven die willen investeren in groene grondstoffen, groene waterstof, circulaire economie en elektrificatie van bedrijfsprocessen. Door deze investeringen moet de uitstoot van CO2 door de (chemische) industrie flink verminderen.

Ook duurzame bedrijven die zich willen vestigen in de provincie kunnen gebruikmaken van de subsidie, met uitzondering van energieproducenten. In 2021 is een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar, afkomstig uit Nationaal Programma Groningen.

De subsidie Investeren in Toekomstbestendige Industrie is vanaf 15 maart aan te vragen via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Op 16 februari en 2 maart organiseren de provincie en het SNN een webinar om ondernemers en subsidieadviseurs te ondersteunen bij de aanvraag. Zie de website van SNN voor meer informatie.

Beeld: SNN