Lees verder
De Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom schrijft samen met kunstacademie St. Joost uit Breda een pitch uit voor een biobased kunstwerk: een hangend lichtobject van maximaal 3x3 meter voor in de vide van de nieuwe demoruimte.
Redactie / Bergen op Zoom

De bouw van de nieuwe demoruimte van de Campus is in januari 2018 gestart. Deze ruimte is bedoeld voor bedrijven die willen bewijzen dat hun biobased producten niet alleen in het lab, maar ook op grotere schaal met een constante kwaliteit zijn te produceren.

De demoruimte moet dan ook inspireren en symbool staan voor het tot wasdom komen van biobased innovaties. Het gewenste lichtobject kan hierin een belangrijke rol spelen.

Affiniteit met biobased

Voor het lichtobject kunnen in totaal 5 (teams van) kunstenaars een pitch indienen. De Green Chemistry Campus heeft de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost (onderdeel van Avans Hogeschool) al gevraagd om 3 kunstenaars uit haar netwerk aan te dragen. De nadruk zal liggen op kunstenaars die een affiniteit hebben met duurzaamheid (specifiek biobased) en/of het ontwerpen van lichtobjecten. Daarnaast zet de Campus deze prijsvraag uit in haar netwerk.

Het winnende kunstwerk wordt feestelijk onthuld tijdens de officiële opening van de demoruimte in de nazomer van 2018. Meer informatie is te vinden op de website van Green Chemistry Campus.