Lees verder
Marc Lankveld, voormalig VP Biobased Innovations van Corbion, gaat vandaag (7 maart) aan de slag als business development manager bij de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom.
Redactie / Bergen op Zoom
Marc Lankveld
Marc Lankveld

Marc is zeer gedreven om de biobased economy realiteit te maken. Na een studie chemische technologie in Delft met als afstudeerrichting bioprocestechnologie, werkte hij sinds midden jaren 90 in diverse functies aan het vervangen van petrochemische grondstoffen door biogrondstoffen. Hij was directeur/eigenaar van biotech bedrijf BIRD Engineering BV, een spin-off van TU Delft. Als VP Biobased Innovations bij Corbion werkte hij aan de ontwikkeling van 100% biobased PEF, een biopolymeer op basis van suikers. Daarnaast werkte hij in diverse ondersteunende rollen bij onder meer Bioprocess Pilot Facility en biotech start-up DAB in Delft.

Opschaling

Op de Campus gaat Marc bouwen aan de biobased economy door groeiende biobased en circulaire bedrijven te interesseren om zich te vestigen op de Campus. Zijn netwerk komt daarbij goed van pas. Daarnaast ondersteunt hij bedrijven in hun ontwikkeling en opschaling. Ook blijft hij betrokken bij het opzetten van een start-up voor de opschaling van FDCA- technologie voor de productie van PEF bioplastics.

Directeur Connie Paasse: “Ik ben heel blij dat we iemand met deze passie en ervaring in de biobased chemie hebben kunnen aantrekken! Dit zal zeker bijdragen aan het verder op de kaart zetten van de Green Chemistry Campus als een sterke entiteit in het circulair biobased ecosysteem in Zuid-West Nederland.”

Impact maken

De Green Chemistry Campus is een incubator waar ondernemers, overheden en kennisinstellingen werken aan de opschaling van biobased en circulaire innovaties. De focus ligt op technologieën, bouwstenen en producten die impact maken: pyrolyse, bio-aromaten en applicaties met superieure eigenschappen. De Campus biedt laboratoria, een demo facility, kantoor- en vergaderruimtes, technologische en bedrijfskundige expertise en een levendige community van gelijkgestemde ondernemers die elkaar graag verder helpen. Zo werkt de Campus samen aan de totstandkoming van een circulaire economie en een sterke regio.

Kijk voor meer informatie op de website van de Green Chemistry Campus. Of neem direct contact op met Marc Lankveld via e-mail.