Lees verder
Hoeveel waterstof kan een elektrolyser maken van hoeveel elektriciteit? Ofwel: wat is het rendement? Onderzoekers en studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen houden zich daarmee bezig in het HAN H2Lab op Industriepark Kleefsewaard in Arnhem.
Redactie / Arnhem

Dat gebeurt in het kader van het project Enowatts van het Lectoraat Duurzame Energie. Daarbij wordt een kleinschalige electrolyser gebruikt om te onderzoeken hoe energie van windmolens kan worden opgeslagen in waterstof. Met de kleine elektrolyser is snel en veilig een groot aantal testen uit te voeren. Dat kan nu ook onbemand en volautomatisch. Het systeem kan bijvoorbeeld repeterende patronen van de opkomende en ondergaande zon nabootsen. Op die manier is te onderzoeken in welke mate het slijt bij dynamische belasting. Dat is belangrijk om de economische haalbaarheid te kunnen bepalen.

Studenten hebben meegewerkt aan de bouw van de elekrolyser. Zij leren hiervan in de praktijk hoe deze werkt. Ook gaat de opstelling gebruikt worden voor een TKI-onderzoek (Topconsortium voor Kennis en Innovatie) samen met HyGear.

Kijk voor meer informatie op de website van Kiemt.

Beeld: Audio und werbung/Shutterstock