Lees verder
Biobrandstof-fabrikant Neste gaat duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) aan KLM leveren voor vluchten vanaf luchthaven Schiphol. De duurzame brandstof wordt vervaardigd van gebruikte kookolie. Hierdoor vermindert de CO2-uitstoot tot 80% ten opzichte van fossiele kerosine.
Redactie / Schiphol

SAF is als drop-in brandstof volledig inzetbaar middels de bestaande brandstofinfrastructuur, pijpleiding, opslag en hydrantsysteem op Schiphol.

“Het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof is op dit moment een van de meest effectieve manieren om de CO2-uitstoot in de luchtvaartindustrie te verminderen. Mede dankzij de bedrijven die deelnemen aan het KLM Corporate BioFuel Programma hebben we deze aankoop kunnen doen. De aankoop geeft een verdere impuls aan de consistente productie van SAF”, aldus Pieter Elbers, president-directeur van KLM.

Het is de eerste keer dat de brandstof wordt geleverd via de bestaande infrastructuur op Schiphol. Bovendien sluit Neste zich aan bij het KLM Corporate BioFuel Programma (KCBP). Op die manier vermindert Neste de CO2-uitstoot van haar eigen zakenreizen op KLM-vluchten met 100%.

KLM ontwikkelt samen met industriële partners een nieuwe SAF-productiefabriek die in 2022 in Delfzijl zal worden gebouwd. Deze fabriek gaat jaarlijks 75.000 ton duurzame vliegtuigbrandstof aan KLM leveren.