Lees verder
Negen producten van zeven bedrijven zijn genomineerd voor het innovatieprijs Hennepproduct van het Jaar 2018. Drie winnaars worden geselecteerd op 12 juni tijdens 's werelds grootste evenement over industriële hennep, de 15e conferentie van de European Industrial Hemp Association (EIHA) in Keulen.
Redactie / Keulen

Henneptextiel en biocomposieten

 • Konoplex Ltd (Rusland): Non-woven isolatie voor textiel
  Voeringmaterialen en -stoffen voor de kleding- en schoenenindustrie. Een alternatief voor natuurlijke veren, bont en synthetische isolatie in kleding. 100% puur hennepmateriaal voor isolatie / voering 80% hennep met 20% polyester in dunnere stoffen.
 • Møllerup Brands A / S (Denemarken): Tiny Garden Root Gift Set
  De Tiny Garden-geschenkverpakking bestaat uit 3 hennepmatten, 3 zakjes zaad en een zwarte wortelbak. De geschenkset is voor de teelt van micro-groen thuis in het raamkozijn en is ontwikkeld met aandacht voor duurzame principes. Hennepplantvezels worden gebruikt, de matten zijn 100% natuurlijk en composteerbaar.
 • Van.Eko BV (Nederland): Be.e (Elektrische Scooter)
  De Be.e is een elektrische scooter gemaakt met een composiet monocoque frame met hennepvezelversterkte composiet. Deze innovatieve toepassing van biobased composieten die voor structurele versterking zorgen is een wereldprimeur. Alle aandrijfkrachten worden gedragen door de monocoque. Het is licht van gewicht, robuust en heeft een stijf frame. Dit resulteert allemaal in verbeterde rijeigenschappen en een langere verwachte levensduur van het frame.

Hennep cosmetica

 • Annabis, s.r.o. (Tsjechische Republiek): biologische zalfzalf van Balcann
  Organische Balcann hennepzalf, met een hoog gehalte aan Omega 3 – 6 onverzadigde vetzuren en een unieke combinatie van plantaardige ingrediënten, voedt en kalmeert de huid effectief. Hennepzalf voor zowel volwassenen als kinderen die lijden aan droge, geïrriteerde en vatbare schilfers. Ook geschikt voor aanvullende huidverzorging bij atopische dermatitis en psoriasis.
 • CANAH INTERNATIONAL SRL (Roemenië): QUNABU door CANAH
  = QUNABU Microcosmetics is een innovatief concept van natuurlijke cosmetische huidverzorgingsbehandeling, gebaseerd op het idee dat de gebruiker eenvoudig een crème kan maken, altijd en overal, met behulp van een natuurlijk concentraat (serum) en water.
 • Møllerup Brands A / S (Denemarken): Stress Relief Gezichtsolie
  Voor een soepele en stralende huid, deze niet-vettige en snel absorberende formule verheldert de huidskleur en revitaliseert de huid zonder de poriën te verstoppen. Biedt de hele dag voeding en langdurige hydratatie
  lang terwijl het de toon en textuur verbetert.

Hennepvoedsel

 • Baltic NFS Ltd (Letland): Letse hennep Halva
  Hennephalva heeft een hoog voedingspotentieel en bevat olie, eiwitten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Hennepzaad wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele oosterse geneeskunde om verschillende aandoeningen te behandelen. Recente klinische onderzoeken hebben hennepzaadolie – ons hoofdingrediënt – geïdentificeerd als een functioneel voedingsmiddel.
 • Hanf-Zeit (Duitsland): GEEST van HENNEPOTEN
  Een zeer fijn distillaat gemaakt van verse appels en hennepwortels. Deze allereerste Cannabis Root Spirit werd geproduceerd in samenwerking met een fijne distilleerderij. Het is zeer aromatisch, gezond, mild en heeft een zeer uniek aroma-bouquet.
 • Møllerup Brands A / S (Denemarken): Organische hennepmosterd
  Uiterst krachtige mosterd met hennepzaad en hennepmeel. De hennep in deze mosterd maakt de smaak en zeker de textuur uniek.

EIHA-conferentie

Alle bedrijven zullen hun producten pitchen tijdens de EIHA-conferentie, waar specialisten van over de hele wereld elkaar ontmoeten om informatie uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen in henneptoepassingen voor vezels, zaden, olie en cannabinoïden. Toepassingen zijn biocomposieten in de auto- en bouwsector, textiel, voeding, voedingssupplementen en farmaceutische producten. 350 internationale deelnemers uit meer dan 40 landen worden verwacht op dit grootste evenement ooit over industriële hennep. Zie de agenda voor meer informatie.