Lees verder
De 15e conferentie van de European Industrial Hemp Association (EIHA) vindt plaats in Keulen, Duitsland (Maternushaus, 12 - 13 juni 2018).

Specialisten van over de hele wereld zullen elkaar ontmoeten om informatie uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen in henneptoepassingen voor vezels, shivs, zaden en olie en cannabinoïden. Toepassingen zijn biocomposieten in de auto- en bouwsector, textiel, voeding, voedingssupplementen en farmaceutische producten. 350 internationale deelnemers uit meer dan 40 landen worden verwacht op dit grootste evenement ooit over industriële hennep.

Voor de eerste keer zal de innovatieprijs ‘hennepproduct van het jaar 2018’ worden toegekend aan de jonge, innovatieve industriële hennepindustrie, die geschikte toepassingen en markten ontwikkelen voor industriële op hennep gebaseerde producten. Daarbij kan het gaan om hennepvoedsel, farmaceutica, textiel, biocomposieten, constructie- en isolatiemateriaal en nog veel meer. De focus van de prijs ligt op nieuwe ontwikkelingen binnen deze bedrijfsgebieden.