Lees verder
De conferentie "The Bioeconomy - Enabling the European Green Deal in Challenging Times" vindt plaats op 6 en 7 oktober in het Charlemagnegebouw in Brussel. Bovendien zullen alle sessies ook live worden uitgezonden, zodat iedereen er overal bij kan zijn.

Op de conferentie zullen de bevindingen van het in juni 2022 goedgekeurde voortgangsverslag over de EU-bio-economiestrategie aan bod komen en zal de nadruk worden gelegd op de rol van het bio-economiebeleid om de coherentie van het beleid en het systeemdenken te versterken. Er zal een reeks succesverhalen over bio-economie uit onderzoek en innovatie in de EU worden gepresenteerd, samen met bewijzen voor een succesvolle uitvoering van de EU-strategie voor de bio-economie. Er zal ook gelegenheid zijn om te bespreken hoe de bio-economie kan helpen bepaalde compromissen beter te beheren, door in te gaan op de vraag hoe de toenemende vraag naar biomassa voor energie en industriële behoeften kan worden gekoppeld aan de toenemende klimaat- en biodiversiteitsdoelstellingen.

De bio-economie omvat alle sectoren en bijbehorende diensten en investeringen die biologische hulpbronnen produceren, gebruiken, verwerken, distribueren of consumeren, met inbegrip van ecosysteemdiensten. Van het voedsel dat we eten tot de meubels in ons huis en de kleren die we dragen, de bio-economie is als een van de grootste sectoren van de Unie al aanwezig in ons dagelijks leven. De bio-economie kan de natuurlijke aanjager en het resultaat zijn van de transformatie van de Europese Green Deal.

De sessie “Access to finance and bioeconomy breakthrough innovations” (6 oktober 15.15-16.15) zal belangrijke succesverhalen van de bio-economie in Europa onder de aandacht brengen, ondersteund door CBE JU. Virginia Puzzolo, hoofd programma van het partnerschap, zal de sessie voorzitten. Projecten van CBE JU zullen ook te zien zijn op de expo tijdens het evenement.

Zie de website van het evenement voor meer informatie.

Beeld: symbiot/Shutterstock