Lees verder
De opkomende bioeconomie gaat van onderzoeksgebied naar marktnorm en Europa moet zijn huidige wereldwijde leiderschap behouden. De update van de EU Bioeconomy Strategy is een belangrijk beleidsinitiatief van de Europese Commissie dat zal worden gepresenteerd en besproken tijdens de Bioeconomy Conference op 22 oktober in het Charlemagnegebouw in Brussel. Dit wordt een evenement op hoog niveau.

Tijdens de conferentie zal de lancering van de bijgewerkte EU-strategie en het actieplan voor de bio-economie worden gevierd om de overgang in een gewijzigde beleidscontext van de EU en naar een nieuwe ecologische, sociale en economische realiteit te bevorderen. Het zal ook het toneel vormen voor het begin van de discussie over synergetische acties op verschillende prioriteitsgebieden:

  • ondersteuning van strategisch onderzoek en innovatie, en versterking van de steun voor onderwijs en opleiding;
  • de biobased sectoren opwaarderen, investeringen mobiliseren, markten helpen creëren, betere monitoring ontwikkelen;
  • de aanneming, bijwerking en samenhang van nationale en regionale bio-economische strategieën in heel Europa aan te moedigen met betrokkenheid van de burgers;
  • het begrip en de veerkracht van land- en zee-ecosystemen te versterken;
  • monitoring en evaluatie van de ontwikkeling van de bio-economie.

Inschrijven kan vanaf begin september. Bekijk de video voor een boodschap van Eurocommissaris Carlos Moedas (Onderzoek, Wetenschap en Innovatie).