Lees verder
De 29e jaarlijkse meeting van de European Society for Biomaterials vindt plaats op 9-13 september 2018 in Maastricht. Het thema van de conferentie van dit jaar is "Materialen voor het Leven". Het geeft de uitdaging weer waar het gebied van biomaterialen momenteel voor staat: het bieden van effectieve en betaalbare op biomaterialen gebaseerde methoden om beschadigde en zieke weefsels en organen te herstellen en regenereren.

Deze uitdaging kan alleen worden overwonnen door baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van chemie, natuurkunde, materiaalwetenschap, biologie en engineering te combineren, om in reële klinische behoeften te voorzien.

Jaarlijkse ESB-conferenties zijn een ideale omgeving voor dit streven. Gedurende 5 dagen komen wetenschappers, clinici en industriëlen met verschillende achtergronden en expertise samen om synergetisch het veld van biomaterialen te verbeteren door hun nieuwste onderzoek te presenteren, stimulerende workshops en symposia bij te wonen en levendige discussies te houden tijdens sociale evenementen. Maastricht zal deze activiteiten op de best mogelijke manier stimuren en kondigen vier topwetenschappers in het veld aan, Dr. Viola Vogel, Dr. David Grainger, Dr. Katarina Le Blanc en Dr. Matthew Dalby hebben toegezegd een ​​plenaire lezing te geven tijdens de conferentie.

Zie de conferentie-website voor meer informatie.