Lees verder
De 17e conferentie van de European Industrial Hemp Association (EIHA) vindt plaats in Keulen, Duitsland op 16-17 juni 2020 als een interactieve webconferentie. 

De EIHA-hennepconferentie is het grootste evenement over industriële hennep wereldwijd. Een nieuw record ooit werd gevestigd in 2019 met 415 deelnemers uit 49 landen en 34 exposanten.

De conferentie is de grootste zakelijke bijeenkomst voor alle sectoren van de hennep- en cannabisindustrie, waar professionals van over de hele wereld samenkomen om de nieuwste ontwikkelingen in henneptoepassingen voor vezels, scheven, zaden en olie en cannabinoïden te bespreken. Toepassingen zijn onder meer automotive en bouw, biocomposieten, textiel, feed & food, voedingssupplementen en farmaceutica.

De hennep- en cannabissector heeft nog steeds een zeer groot potentieel, maar er zijn nog veel belemmeringen die moeten worden overwonnen. De conferentie zal niet alleen focussen op de nieuwste technologieën, marktcijfers en zakelijke transacties, maar ook op gezamenlijke strategieën om eerlijke regels te bereiken voor CBD- en THC-bevattende producten in verschillende sectoren.

Hennep Product van het Jaar

Voor de derde keer zal ook de Innovatieprijs “Hennep Product van het Jaar” worden toegekend aan de jonge, innovatieve industriële hennepindustrie, voor het vinden van geschikte toepassingen en markten voor industriële op hennep gebaseerde producten. Daarbij kan het gaan om hennepvoedsel, farmaceutische producten, textiel, biocomposieten, constructie- en isolatiemateriaal en nog veel meer. Producenten en uitvinders van innovatieve industriële hennepproducten worden uitgenodigd om hun product voor te dragen voor deze prestigieuze prijs.

Beeld: Shutterstock