Lees verder
De Nederlandse Tweede Kamer heeft deze maand gekozen om de vierde ronde van het Nationaal Groeifonds met onbepaalde tijd uit te stellen. Deze beslissing heeft geen invloed op de financiering van programma's die in de derde ronde toekenning hebben verkregen, zoals BioBased Circular en Circular Plastics NL.
Redactie / Den Haag

Op 19 maart is voor Biobased Circular de eerste call geopend van €10 miljoen. Het gaat daarbij om projecten op het gebied van:

  • Duurzame biogrondstoffen: ontwikkeling van een of meer nieuwe biogrondstoffen voor de omzetting van chemische bouwstenen in polymeren.
  • Nieuwe generatie bouwstenen en biopolymeren: ontwikkeling van een nieuwe generatie bio-gebaseerde bouwstenen (zoals polyolen, dicarbonzuren of hydroxycarbonzuren) en daaruit polyesters.
  • Circulair ontwerpen van producten : (her)ontwerp van nieuwe producten op basis van biogebaseerde materialen voor sectoren zoals de bouw en interieur, textiel en verpakkingen.

Vooraanmelding van een project is verplicht en kan tot 18 april. De definitieve aanvraag moet uiterlijk op 5 september worden ingediend. Kijk voor meer informatie op de website van RVO Nederland.

Beeld: Cinemanikor/Shutterstock