Lees verder
Nederlandse bedrijven, onderzoekers en beleidsmakers met internationale ambities op het terrein van innovatie, duurzaamheid, circulaire economie en transport sleepten vorig jaar € 173 miljoen aan EU-subsidies binnen vanuit CEF Transport, Horizon 2020, INTERREG en LIFE. Dat blijkt uit de EU-rapportage 2020 van RVO Nederland, meldt PNO Consultants.
Redactie / Den Haag

Zo ging er € 76 miljoen van CEF Transport naar 12 projecten. Connecting Europe Facility (CEF) is een financieringsinstrument voor projecten die zich richten op de ontwikkeling en aanleg van nieuwe en gemoderniseerde infrastructuren in de sectoren transport, telecom en energie. In september gaat er naar verwachting een nieuwe subsidieronde open.

Van Horizon 2020 ging € 59 miljoen naar 100 projecten. Horizon 2020 Climate action financiert organisaties die ‘eco-innovaties’ mogelijk maken door interdisciplinaire, grootschalige projecten. Opvolger van het Horizon 2020 programma is het Horizon Europe programma dat op 22 juni van start is gegaan en loopt tot en met 2027.

Via INTERREG ging vorig jaar € 8 miljoen naar 6 grensoverschrijdende innovatieve en duurzame projecten die Europa versterken. Denk aan (eco)innovatie, milieu, transport & mobiliteit, duurzame energie en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen en materialen. De nieuwe INTERREG programma’s voor de periode 2021-2027 zijn in voorbereiding en gaan naar verwachting in de loop van 2021 open.

Het LIFE-programma stak in 2020 € 30 miljoen in 17 projecten. Dit programma staat open voor bedrijven, kennisinstellingen, overheidsorganisaties en NGO’s die in de EU werken aan innovaties op het gebied van milieu en klimaat. De eerste deadlines voor de periode 2021-2027 vallen in september 2021.

Neem voor meer informatie contact op met PNO Consultants.

Beeld: DesignRage/Shutterstock