Lees verder
Recyclers staan voor de uitdaging om door pyrolyse waardevolle brandstoffen en chemische bouwstenen te halen uit meer dan 250 soorten plastics, die vaak ook nog eens vervuild zijn.
Redactie / Moerdijk

“Het betekent dat er steeds weer moet worden getest en gemeten en proefgedraaid”. zegt Onno Meijerink van Waste4Me en één van de leden van het eerste uur van de Pyrolyse Proeftuin Zuid-Nederland.

Waste4Me ontwikkelde hiervoor een werkmodel. “Dat beschrijft dat hele proces in een aantal logisch opgebouwde werkpakketten. Door dit voornamelijk ‘op papier’ te doorlopen, kunnen mogelijk onnodige kosten van een relatief dure praktijkproef worden voorkomen, indien de uitkomst van een van de eerdere stappen negatief uitvalt.”

De strekking van het proces komt overeen met het doel van het Pyrolysecluster: een sluitende business case voor pyrolyse opleveren. Waste4Me heeft het model daaromheen gebouwd; het is ook voor de andere leden van het cluster te gebruiken, door de eigen feedstockstromen en installatie-specificaties in te vullen.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie