Lees verder
Waterstof wordt gezien als cruciaal onderdeel van de groene industrie van de toekomst, als energiedrager én als grondstof. Noord-Nederland pakt het groot aan, met nieuwe windmolenparken op zee, elektrolyzers aan land en een gigantische schaalsprong. Het noordelijke bedrijfsleven gaat er de komende tien jaar een slordige € 2,8 miljard in investeren.
Redactie / Groningen

Reinder Jacobi, Programmamanager van Chemport Europe en lid van de Regionale Industrietafel in het klimaatdebat, constateert een groot enthousiasme voor waterstof in het noorden. “Dat heeft niet alleen te maken met de aanwezigheid van aardgas, waarvan de winning moet worden stopgezet. Wij hebben hier ook een aantal bedrijven die nu al waterstof produceren, bijvoorbeeld in Delfzijl. En we hebben bedrijven die waterstof gebruiken in de chemie. En bedrijven die beide doen. Dus we hebben op dat vlak ervaring en expertise. We weten hoe we moeten omgaan met waterstof. Bovendien vormt Noord-Nederland de startlocatie van het landelijke ondergrondse gas-infrastructuur.”

In het Groningse testcentrum Hydrohub werkt een aantal bedrijven al samen aan het opschalen van waterstof-productietechnologie.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie