Lees verder
De oude Emmense veevoerfabriek van Agrifirm wordt omgebouwd tot open proeftuin. Daar kunnen ondernemers terecht om biomassa uit agrarische reststromen te bewerken tot halffabricaten. Maar dan met tonnen tegelijk.
Redactie

Drie Noord-Nederlandse ondernemers kochten de fabriek twee jaar geleden en doopten hem om tot Milling Company Europe (MCE). Met de molens en mengers maken zij nu voor opdrachtgevers de meest uiteenlopende toepassingen: van energiepellets voor de vergister tot organische grondverbeteraar en meubelplaat gemaakt uit vermalen cacaodoppen.

Ondernemer Louis Wittendorp benadrukt dat MCE daarmee een uniek concept in handen heeft, want dergelijke faciliteiten voor ondernemers zijn nergens anders in Europa te vinden. ‘Met relatief kleine aanpassingen kunnen we hier snel bepaalde activiteiten uitvoeren die elders door de hoge investeringen onhaalbaar zijn.’

De ombouw van de fabriek tot proeftuin wordt gesubsidieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Drenthe.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie