Lees verder
De Oostenrijkse Lenzing Group is van plan om de komende jaren meer dan € 1 miljard te investeren in duurzame 'lyocell' vezelproductiefaciliteiten. De eerste uitbreidingsfase, de bouw van een nieuwe fabriek in Prachinburi (Thailand), is nu goedgekeurd.
Redactie / Thailand

Lenzing’s “TENCEL ™ lyocell-vezels worden vervaardigd in een efficiënt closed-loop-proces en dragen bij aan circulariteit in de textielindustrie. De REFIBRA-technologie van Lenzing omvat het upcyclen van een aanzienlijk deel van katoenresten, bijvoorbeeld uit de kledingproductie, aangevuld met houtpulp afkomstig van gecertificeerde duurzame bosbouw.

Lage uitstoot

De nieuwe fabriek, gelegen op Industrial Park 304, heeft een capaciteit van 100.000 ton en is brengt investeringen met zich mee van circa € 400 miljoen. Het park is geselecteerd vanwege de goede infrastructuur en de duurzame biogene energievoorziening, die leidt tot een lage CO2-uitstoot.

De komende jaren zal Lenzing verder uitbreiden op de locatie in Thailand, waar ruimte is voor verschillende fabrieken. De investering in de eerste fase omvat de algemene infrastructuur die een efficiënte toekomstige uitbreiding mogelijk maakt. Lenzing zal ook in andere delen van de wereld blijven zoeken naar uitbreidingsmogelijkheden voor de lyocell-productie.

De bouw in Thailand start dit najaar en de productie begint tegen het einde van 2021.