Lees verder
Senbis uit Emmen gaat de komende drie jaar via dochteronderneming SPIC Facilities € 5,5 miljoen investeren in een proeftuin voor de ontwikkeling van duurzame kunststoffen. Van dat bedrag wordt € 4 miljoen besteed aan de aanschaf van nieuwe, moderne pilotmachines.
Redactie / Emmen

Het betekent een forse uitbreiding van de faciliteiten van SPIC Emmen, het cluster van bedrijven en instellingen in Noord-Nederland die gezamenlijk hun eigen faciliteiten aanbieden aan de markt. Zo maken ze het mogelijk om de ontwikkelingen rondom duurzame kunststoffen te versnellen en op te schalen.

We krijgen een indrukwekkend aanbod van machines, waarmee opeenvolgende processen in de kunststofsector beschikbaar zijn op verschillende niveaus: van grammen en kilogrammen tot volle vrachtwagens”, zegt Gerard Nijhoving, directeur van Senbis, dat polymeerexpertise en labdiensten levert en de inzet van de machines coördineert.

De investeringen komen tot stand dankzij de financieringen van VoordeGroei BV, MKB-fonds Drenthe en de aandeelhouders van Senbis, alsmede door subsidies van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (EFRO gelden), de provincie Drenthe en de gemeente Emmen.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie.