Lees verder
Ondanks de moeilijke markt, is de productie van biopolymeren toegenomen. Vorig jaar was 2% van de wereldwijd geproduceerde polymeren biobased. Dat schrijft het Duitse Nova Institute in een uitgebreid rapport.
Hürth

In 2016 groeide de productie van biopolymeren naar 6,6 miljoen ton, met een omzet van €13 miljard. Een groei van 4% ten opzichte van 2015. Het Nova Institute verwacht dat deze groei verder doorzet, met een productiecapaciteit van 8,5 ton in 2021.

De ontwikkeling van de markt voor biopolymeren ligt in lijn met de groei van de complete polymerenmarkt. In tegenstelling tot een jaarlijkse groei van 10% tussen 2012 en 2014, laten de cijfers nu een jaarlijkse groei zien van 4% tussen 2015 en 2021. De hoofdredenen voor deze langzamere groei zijn de lage olieprijzen, weinig politieke steun en een langzamere groei naar polymeren dan verwacht.

Het grootste deel van de biobased polymeren wordt gebruikt in de verpakkingsindustrie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan stevige verpakkingen als flessen, maar ook folies en andere flexibele verpakkingen. Weinig verrassend aangezien biobased PET een van de meest gebruikte biobased polymeren is.

Lees meer op Bio-based.eu.