Lees verder
De wereldwijde markt voor alternatieve plastic verpakkingen zal naar verwachting groeien van $ 61,23 miljard in 2020 tot $ 71,08 miljard in 2021, bij een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 16,10%.
Redactie / Londen

De groei is voornamelijk te danken aan het feit dat de bedrijven hun activiteiten aanpassen en herstellen van de COVID-19-impact, die eerder had geleid tot beperkende maatregelen met betrekking tot sociale afstand, werken op afstand en de sluiting van commerciële activiteiten. De omvang van de markt voor biologisch afbreekbaar plastic zal naar verwachting in 2025 $ 95,04 miljard bedragen, bij een CAGR van 7,63%.

Dit blijkt uit een nieuw rapport van The Business Research Company: Plastic Alternative Packaging Global Market Report 2021: COVID-19 Impact And Recovery. De markt voor groene verpakkingen die in dit rapport wordt behandeld, is per type onderverdeeld in plastic op basis van zetmeel, plastic op cellulosebasis, polymelkzuur (PLA), polyhydroxyalkanoaten (PHA) en andere materialen en ingedeeld op basis van recyclebaarheid, herbruikbaarheid, biologische afbreekbaarheid en op basis van toepassing in voedsel en drankindustrie, persoonlijke verzorging, gezondheidszorg en overige.

De belangrijkste spelers op de markt voor duurzame plastic verpakkingen zijn Amcor Limited, Tetra Pak, Sealed Air Corporation, Plastic Suppliers Inc., Kruger Inc., Mondi, International Paper Company, Smurfit Kappa Group PLC, DS Smith PLC, Klabin SA, Rengo Co Ltd en Bemis Company Inc.

Afbeelding: Larina Marina / Shutterstock