Lees verder
Deze zomer vierde AgroFossilFree haar Brokerage Event in Brussel. Na bijna drie jaar werk was het evenement een gelegenheid om de belangrijkste resultaten te presenteren.
Redactie / Brussel

Voorbeelden zijn het AgEnergy Platform, een interactieve tool met meer dan 1.500 Fossiel-Energie-Vrije Technologieën en Strategieën (FEFTS), en een Beslissingsondersteunende Tool die het consultatieproces van een reeks experts nabootst alsof zij de inputgegevens die door de eindgebruiker worden aangeleverd, evalueren en rangschikken om de meest interessante interventies voor elk bedrijf voor te stellen.

De projectpartners presenteerden ook 19 beleidsaanbevelingen die alle conclusies van het project bundelen om de weg te effenen naar de de-fossilisering van de landbouw in de EU door de afhankelijkheid van fossiele energie te verminderen met behoud van de opbrengst en kwaliteit van het eindproduct en vermindering van de milieu-impact.

In Nederland is Delphy binnen AgroFossilFree betrokken met het doel de agrarische sector zo min mogelijk afhankelijk te laten zijn van fossiele energie, energie efficiënter te laten gebruiken, de landbouwproductie te optimaliseren, broeikasgassen verminderd uitstoten en meer economische, agronomische en milieuvoordelen.

Kijk voor meer informatie op de website

Beeld: Belozorova Elena/Shutterstock