Lees verder
Bestuursvoorzitter van Be-Basic Luuk van der Wielen, is deze week officieel gestart als nieuwe directeur van het Bernal Institute van de University of Limerick. Daarnaast gaat hij aan de slag als professor of Biosystems Engineering & Design aan de Ierse universiteit.
Ierland

Het Bernal Institute is afgelopen november gelanceerd. In het instituut is zo’n €86 miljoen geïnvesteerd en het biedt onderdak aan zo’n 260 onderzoekers. Zij richten zich op onderzoek naar geavanceerde materialen, productie- en proces-engineering en fluid mechanics. Het instituut is een zeer belangrijk onderzoeksinstrument voor de University of Limerick, en wil de komende jaren dan ook flink groeien qua invloed en omvang.

Van der Wielen blijft aan als bestuursvoorzitter van Be-Basic. Hij zal concrete programma’s en projecten blijven initiëren en ontwikkelen. Be-Basic kijkt er dan ook naar uit om hun internationale samenwerking uit te breiden naar Ierland. En om nieuwe kansen voor hun eigen partners bij het Ierse instituut te verkennen.