Lees verder
Het nova Instituut zoekt 100 experts uit de chemie en kunststofindustrie, maar ook politici en wetenschappers, die op persoonlijke titel een nieuwe wereldwijde campagne over hernieuwbare koolstof steunen. De campagne gaat in mei van start.
Redactie / Hürth

Logo campagne hernieuwbare koolstofIn augustus 2018 publiceerde het gerenommeerde nova Institute het paper ‘Renewable Carbon is Key to a Sustainable and Future-Oriented Chemical Industry.’ Daarin wordt het gebruik van hernieuwbare koolstof (inclusief CO2) bepleit als de oplossing voor een duurzame grondstofketen en het behalen van klimaatdoelstellingen. Het concept werd onderschreven door experts uit de industrie, politiek en wetenschappers, werd positief ontvangen en is gepresenteerd tijdens diverse conferenties, workshops en beurzen.

Nu is het tijd voor een vervolg: een wereldwijde campagne over hernieuwbare koolstof als de sleutel tot een duurzame en toekomstgerichte chemische- en kunststofindustrie. Daarvoor wordt ook financiële ondersteuning gezocht. Ook voert het instituut een onderzoek uit naar het gebruik van hernieuwbare koolstof onder de top 50 chemiebedrijven in Europa.

Op de campagnewebsite is nu nog slechts beperkte achtergrondinformatie te vinden. Bij de start van de campagne wordt de pagina vernieuwd en zal deze onder meer worden verlevendigd met video’s, cartoons en de aankondiging van specifieke events.

Iedereen die is geïnteresseerd in deelname en/of ideeën heeeft voor de campagne, kan via e-mail contact opnemen met Michael Carus, directeur van het nova Instituut (zie de link hieronder).

Beeld: ohenze/Shutterstock, nova Institute