Lees verder
In Arnhem organieert Kiemt op 7 juni weer een Early Morning Toast: een smakelijke en inhoudelijke show bij het ontbijt. Onderwerp: de Circulaire maakindustrie.
Redactie / Arnhem

In een Circulaire maakindustrie worden producten en onderdelen niet weggegooid of laagwaardig gerecycled maar, na controle en bewerking, opnieuw hoogwaardig ingezet. Dit betekent een ingrijpende verandering van de huidige wijze van produceren en verkopen. Ontwerpen gericht op een optimale levensduur. Producten die zich elke keer weer kunnen aanpassen, zodat ze voor de gebruiker relevant blijven.

Tijdens deze Early Morning Toast gaat Franske van Duuren, Interim-Directeur en Programmamanager Circulaire Economie bij Kiemt, over deze onderwerpen in gesprek met o.a:

  • Matthijs Hess Spoelstra (Oost NL) en Toine Straatman (Koninklijke Metaalunie) over de circulaire maakindustrie, vanuit het landelijke perspectief en over het CESI ON programma;
  • Klaas Fuite (Bakkerij Fuite) over hun deelname aan het programma Circulaire fabrieken, de aanpassingen / digitalisering van hun productieproces en wat andere bedrijven daar mogelijk van kunnen leren;
  • Timber Haaker (Saxion) over de rol van het Fieldlab en samenwerking tussen de kennisinstellingen in Oost-Nederland in de circulaire maakindustrie.

De bijeenkomst is als vanouds in restaurant de Waard op bedrijventerrein IPKW in Arnhem. Deelname is kosteloos.

Beeld: Kiemt