Lees verder
Om de Nederlandse industrie te verduurzamen, zullen we van kolen en aardgas grotendeels moeten overstappen naar duurzaam opgewekte elektriciteit. Dat is nog niet zo makkelijk, want om dit voor elkaar te krijgen moeten veel partijen tegelijk in beweging komen en durven te innoveren. Maar er is wel degelijk van alles gaande. Elektrificatie kan de Nederlandse industrie ook veel goeds opleveren.
Redactie / Den Haag

Zo zijn er inmiddels veel ontwikkelingen rondom elektrische boilers en ovens en wordt ook hard gewerkt aan nieuwe typen batterijen die de industrie kunnen ondersteunen. Nu wordt 90 procent van alle onderdelen van deze batterijen in Azië geproduceerd, maar Marnix Wagemakers, hoogleraar elektrochemische opslag aan de TU Delft, voorziet hier ook kansen voor de Nederlandse maakindustrie.

Nederland loopt namelijk voorop als het gaat om elektrificatie van de industrie. Dat kan onze industrie volgens Rob Kreiter, directeur van TKI Energie en Industrie, echt op de kaart zetten: “Als we als eerste de transitie weten te maken en een klimaat weten te creëren waar we elektrische innovaties produceren en toepassen, zullen we een aantrekkelijke vestigingsplek zijn voor nieuwe duurzame industriële processen.”

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie.

Beeld: Wang An Qi/Shutterstock