Lees verder
Minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) trekt € 34,5 miljoen uit voor transportprojecten die goed zijn voor klimaat en luchtkwaliteit.
Redactie / Den Haag

Met deze subsidie komen Nederlandse transportinnovaties die nog niet op de markt zijn, maar wel zeer kansrijk zijn, versneld van de grond. Ook de betrokken bedrijven (€ 47 miljoen) en de EU (€ 5,9 miljoen) dragen bij. De totale investering komt daarmee op ruim € 87 miljoen, verdeeld over 43 projecten in heel Nederland. Het gaat vooral om machines en voertuigen die draaien op waterstof of op batterijen, en om laadinfrastructuur. Nog in 2020 worden de eerste projecten gerealiseerd.

Exportproduct

“De innovatie van nu is het exportproduct van morgen”, zegt Stientje van Veldhoven, minister voor Milieu en Wonen. “Deze innovaties zijn interessant voor Nederland, maar ook andere landen worstelen met luchtkwaliteit en het schoner maken van bouw en verkeer.”

Met de € 87 miljoen gaan 43 projecten van start. De helft daarvan gaat batterij-elektrische innovaties, iets minder dan de helft om waterstofinnovaties en een klein deel naar toepassing van hernieuwbare biobrandstof.