Lees verder
Het OPZuid-programma zal op 3 december 2018 opnieuw worden opengesteld voor subsidieaanvragen. Het budget voor deze ronde bedraagt € 15 miljoen, te verdelen over drie topclusters: biobased circular economy, logistiek en maintenance.
Redactie / Rijswijk

De subsidie bestaat uit een bijdrage aan de projectkosten die kan oplopen tot € 1 miljoen. Daarbij gaat het om projecten die worden uitgevoerd in Zuid-Nederland en waarbij meerdere topclusters zijn betrokken. De projecten moeten open innovatie of samenwerking tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen bevorderen. De exacte subsidiecriteria worden nog bekend gemaakt.

Het OPZuid-programma is gericht op de ontwikkeling van de regio Zuid-Nederland (de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland). Daarbij gaat het om het bevorderen van open innovaties, via bijvoorbeeld living labs, proeftuinen, proefopstellingen of gedeelde R&D-infrastructuur of faciliteiten.

Subsidie aanvragen voor het thema biobased circular economy kan tot 13 maart 2019. Meer informatie is te vinden op de website van PNO Consultants.