Lees verder
Limburg neemt begin oktober deel aan de chemiebeurs Expoquimia in Barcelona. Onderzoekers en wetenschappers van de Limburgse campussen en Universiteit Maastricht, Limburgse ondernemers en vertegenwoordigers van de Provincie Limburg geven er presentaties en nemen deel aan paneldiscussies over de laatste ontwikkelingen in de chemie.
Redactie / Hospitalet de Llobregat

Chemie is sterk vertegenwoordigd in Limburg en geconcentreerd op het industrieterrein Chemelot (800 hectare) in de gemeente Sittard-Geleen. Er staan 150 bedrijven met 7000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van € 10 miljard.

‘Om ontwikkelingen elders in Europa op het gebied van chemie in de gaten te houden is de Provincie Limburg lid van het Europees netwerk Smart Chemistry Specialisation Strategy (S3Chem)’, zegt Limburgs gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur. ‘Doel hiervan is zoveel mogelijk gebruik te maken van elkaars kennis.’

Behalve Limburg zijn ook de regio’s Sachsen-Anhalt in Duitsland, Catalonië en Asturië in Spanje, Lombardije in Italië, Wallonië in België en het Poolse Mazovië lid. De partnerregio’s komen regelmatig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen op het gebied van innovatieprogramma’s. Vorig jaar november was dat in Maastricht.

Van 2 tot 7 oktober vindt een nieuwe ontmoeting plaats, van het netwerk op het Europees chemie-evenement Expoquimia in Barcelona. Dan wordt ook S3Chem aan een groter publiek gepresenteerd.