Lees verder
De gemeenten Vught, Best, Sint-Michielsgestel en Boxtel krijgen in totaal € 254.000 subsidie van de provincie Noord-Brabant voor het ontwikkelen van het Biomassaplein op het nieuwe biobased bedrijventerrein Greentech Park Brabant, in Boxtel. De provincie kent deze subsidie toe in het kader van Landschappen van Allure.
Redactie / Boxtel

Het Biomassaplein is een pilot van de vier gemeenten voor het ontwikkelen van duurzame grondstoffen en producten uit snoeihout. De gemeenten zelf dragen ook bij aan de kosten. Het snoeihout wordt in de regio verzameld; de deelnemende gemeenten staan allemaal de eigen houtige biomassa af aan het plein.

De pilot van het Biomassaplein start naar verwachting nog in 2020 met de aanleg en exploitatie van het plein, dat in eerste instantie 0,6 ha groot wordt. Naar verwachting zal dit groeien tot 2,0 ha. De vergunning voor de aanleg van het plein wordt binnenkort ter inzage gelegd. Vorig jaar maakten meerdere burgers bezwaar tegen de plannen van de vier gemeenten, waardoor een Milieu-Effect-Rapportage (MER) moest worden gemaakt. De voorbereidingen gingen echter wel door.