Lees verder
De toepassingsmogelijkheden van hout in de bouwindustrie zijn bijna oneindig en nog altijd volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Door hout te gebruiken als bouwmateriaal blijft CO2 opgeslagen, draag je bij aan het tegengaan van ontbossing en aan het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.
Redactie / Oosterwolde
Boek Tomorrow's Timber

Pablo van der Lugt (Green Matters / TU Delft) en Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie/de Bouwcampus), schreven in hun boek Tomorrow’s Timber over de vele toepassingsmogelijkheden van dit duurzame bouwmateriaal, met name op het gebied van ‘Mass Timber’ waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal.

Daarover organiseren het Biosintrum en het keurmerk voor duurzaam bos en hout PEFC op 27 oktober in de namiddag de ‘Tomorrow’s Timber Talk’ in Oosterwolde. Aan de hand van prachtige voorbeelden vertellen de sprekers over de vele mogelijkheden met hout zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. Daarnaast laten zij zien hoe duurzaam het gebruik van hout is, mits het afkomstig is uit duurzaam beheerd, gecertificeerd bos.

Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks Tomorrow’s Timber Talks die door heel Nederland worden gehouden. Kijk in de agenda voor meer informatie en aanmelden.

Beeld: PEFC