Lees verder
In maart 2021 krijgt energieopslagtechnologie in Noordwest-Europa een impuls als het Business Support Programme van STEPS van start gaat.
Redactie / Brussel

Tot 20 kleine en middelgrote ondernemingen krijgen elk 12,5k euro steun van wereldvermaarde universiteiten om hun energieopslagoplossingen verder te ontwikkelen. Er is grote belangstelling voor het programma aangezien meer dan 55 kmo’s al een aanvraag hebben ingediend in het kader van deze eerste open oproep.

STEPS zal het concurrentievermogen van innovatieve opslagleveranciers in Noordwest-Europa versterken en is bedoeld om producten dichter bij de markt te brengen. STEPS zal de tijd die KMO’s die actief zijn op het gebied van energieopslag doorgaans besteden aan technologiedemonstratie voordat zij marktrijp zijn, terugbrengen van gemiddeld 5 jaar tot 1-2 jaar, met behoud van maximale commerciële bruikbaarheid.

Momenteel worden de KMO’s die een aanvraag hebben ingediend zorgvuldig geselecteerd en aan de ondersteunende universiteiten gekoppeld. De aanvragers zullen begin maart op de hoogte worden gebracht van het resultaat. KMO’s die niet geselecteerd zijn voor de eerste Voucher Support worden uitgenodigd om opnieuw een aanvraag in te dienen voor de tweede oproep die in mei-juni 2021 opengaat.

Meer informatie over STEPS is te vinden op de website van Interreg NWE.

Beeld: Eviart/Shutterstock