Lees verder
Magnesium, bieten, aardappelen en hennep zijn de ingrediënten waarmee de nieuwe Innovatiehub Oost-Groningen van start gaat. Deze organisatie is gericht op het vergroten van de aantrekkingskracht van Oost-Groningen op studenten en (potentiële) medewerkers, door innovatie en uitdagende projecten te initiëren. Uiteindelijk doel is een flinke toename van de werkgelegenheid.
Redactie / Veendam

Vier ‘Pekelder professoren’ van de noordelijke kennisinstellingen die uit deze regio afkomstig zijn, trekken de kar onder leiding van kwartiermaker Jacob Zwinderman: hoogleraar Ondernemerschap Aard Groen (RUG), hoogleraar Data & Security Willem Jonkers (Universiteit Twente) en de ‘chemical brothers’ André en Erik Heeres (respectievelijk lector Chemie aan de Hanzehogeschool en hoogleraar Chemie aan de RUG). Zij werken daarin samen met de bedrijven Nedmag, Avebe en HempFlax.

Eind april werd de Innovatiehub officieel geopend door de Groningse Commissaris van de Koning, René Paas. Deze maand gaat het eerste project van start: studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool gaan harsen en lijmen uit aardappels combineren met magnesium voor een brandvertragende werking. In combinatie met hennepvezels levert dit een volledig afbreekbaar isolatiemateriaal op.