Lees verder
In Oude Pekela gaat deze week de Hemp Design Factory van start: een samenwerkingsverband in de regio Groningen. Centraal staat de vraag: hoe integreren we de toepassingen van bio-based materiaal (hennep) in ons dagelijks bestaan?
Redactie / Oude Pekela

De Hemp Design Factory is een inspirerende omgeving, een broedplaats, waar creatieve en kundige mensen uit onderwijs en onderzoek samen met het bedrijfsleven multidisciplinair werken aan art- en designontwerpen gebaseerd op hennep. Het is de innovatiewerkplaats van het lectoraat Art & Sustainability, een initiatief van het Kenniscentrum Kunst & Samenleving en Biobased Economy, in samenwerking met diverse bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen uit de Noordelijke regio.

De Hemp Design Factory, docenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen werken nauw samen met het bedrijfsleven aan innovaties in zogenaamde innovatiewerkplaatsen. In de HDF komen onderwijs, onderzoek en midden- en kleinbedrijf samen om te werken aan duurzame en innovatieve oplossingen voor de regio. Studenten werken aan een actueel vraagstuk en zij worden begeleid door docent-onderzoekers. Hierdoor ontstaat een netwerk van samenwerkingen. De lector vormt de spil in het netwerk en verbindt het onderzoek met het onderwijs.