Lees verder
Synvina, de joint venture van Avantium en BASF, verlengt de pilotfase van PEF om de toekomstige productie van deze vervanger van PET op commerciële schaal te optimaliseren. Deze beslissing leidt tot een vertraging van de start van de Reference Plant met 24 tot 36 maanden. Dat maakt Avantium bekend.
Redactie / Antwerpen

Synvina heeft nu een brede haalbaarheidsstudie afgerond voor de commerciële productie van FDCA (furaandicarbonzuur) in haar referentie-installatie die in Antwerpen moet worden gebouwd. FDCA is de belangrijkste bouwsteen voor het nieuwe polymeer PEF (polyethylenefuranoate). Bij de assessment werd gekeken naar productprestaties, marktvraag en het technisch proces.

Extra ontwikkelingswerk

Het onderzoek bevestigde dat de productprestaties en de klantvraag sterk zijn. Bij de technische procesevaluatie heeft Synvina vastgesteld dat enkele stappen beter kunnen. Extra ontwikkelingswerk dient het meest efficiënte proces en het beste product voor huidige en toekomstige klanten te garanderen. Als gevolg hiervan is Synvina van plan de pilotfase te verlengen.

“Het vertrouwen van Avantium, BASF en Synvina in de productprestaties en het marktpotentieel is alleen maar toegenomen sinds Synvina werd opgericht,” zegt Tom van Aken, CEO van Avantium. “Het is niet ongebruikelijk dat we technische uitdagingen tegenkomen bij innovatieve, baanbrekende technologieën van dit type. Synvina werkt nauw samen met BASF en Avantium om deze uitdagingen op te lossen. We zijn er allemaal van overtuigd dat dit zal leiden tot een productieproces dat soepel en betrouwbaar verloopt, en een product dat net zo puur is als de markt vereist. We zijn van mening dat de Reference Plant operationeel zal zijn in het tijdvak van 2023-2024.”