Lees verder
Brightlands Innovation Factory gaat samenwerken met het Franse IncubAlliance, de incubator van Paris Saclay: een van de top 10 researchclusters in de wereld en de grootste van Frankrijk.
Geleen

De samenwerking biedt startups van beide incubators toegang tot meer kennis en een uitgebreid internationaal netwerk. Vorige week hebben beide partijen een intentieovereenkomst ondertekend op de Birghtlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

“De uitgangspunten, werkwijze en focusgebieden van de incubators van Brightlands en Paris-Saclay sluiten perfect op elkaar aan. Door de Franse en Nederlandse startups actief te laten deelnemen in elkaars incubatie- en acceleratieprogramma’s krijgen ze de beschikking over meer kennis en bouwen ze sneller een internationaal netwerk op’, aldus Léon Klinkers, CEO Brightlands Innovation Factory. ‘Bovendien wordt de toegang tot de Franse c.q. Nederlandse markt vergemakkelijkt. Ik verwacht dat we innovatie hiermee nog sneller en effectiever kunnen aanjagen en dat we zo aantrekkelijker worden voor nieuwe startups.”

Brightlands Innovation Factory en IncubAlliance gaan samenwerken op het gebied van onder meer acquisitie, communicatie- en marketingcampagnes, evenementen en fondsenwerving.

Philippe Moreau, algemeen directeur IncubAlliance: “Deze samenwerking biedt unieke kansen voor de startups van zowel Brightlands Innovation Factory als IncubAlliance. Ze krijgen toegang tot kennis, een enorm internationaal netwerk en dito markt. Vanuit Parijs is er bijvoorbeeld veel belangstelling voor de materialenkennis die op Brightlands beschikbaar is. De komende periode zullen we investeren in de ontwikkeling van gezamenlijke programma’s waarmee we de startups nog beter van dienst kunnen zijn.”

Een van de eerste activiteiten is de organisatie van een internationale week waarin startups van beide incubators elkaar bezoeken en ervaringen en kennis delen.