Lees verder
Brightlands Innovation Factory gaat samen met Sport Innovation Centre Limburg start-ups begeleiden. Het gaat om start-ups met sportinnovaties op het gebied van materialen, voeding, gezondheid en smart services. De innovaties moeten de sporters helpen hun prestaties te verbeteren.
Geleen

Over vijf jaar wil Brightlands Innovation Factory tot de top 10 van internationale start-up ecosystemen behoren. Het streven is om elk jaar veertig nieuwe start-ups aan te trekken, verdeeld over de vier focusgebieden van de Brightlands campussen: chemie en materialen, gezondheid, slimme IT-services en big data en voeding. Naar verwachting levert dat zo’n 1000 extra banen op in 2023. Om deze ambities waar te kunnen maken zoekt Brightlands Innovation Factory de samenwerking met andere partijen.

Léon Klinkers, CEO Brightlands Innovation Factory: ‘Zuid-Limburg wil de ‘place to be’ worden als het gaat om innovaties op het gebied van materialen, smart services, voeding en gezondheid. Innovatie ontstaat meestal in de cross-overs, in de kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines. Brightlands Innovation Factory onderscheidt zich door de samenwerking tussen de vier Limburgse campussen. De samenwerking met het Sport Innovation Centre is een prachtige aanvulling daarop en zal ertoe leiden dat we nieuwe sportinnovaties sneller en effectiever kunnen aanjagen op een manier die succesvol is voor de sporter en voor de ondernemer.’

De start-ups – die wereldwijd worden gescout – krijgen onder meer een werkplek op de campus, toegang tot het hoogwaardig kennis- en expertisenetwerk en faciliteiten zoals laboratoria, proeffabrieken en 3D-printers.