Lees verder
De 17e editie van het Benelux Venture Forum (BVF) vindt morgen en overmorgen plaats in Maastricht. Tijdens dit unieke matchmaking event krijgen high-tech start-ups de mogelijkheid in contact te treden met (internationale) investeerders. Voor Limburg biedt het evenement de gelegenheid zich Euregionaal en internationaal te profileren als innovatieve en aantrekkelijke regio voor zowel ondernemers als investeerders
Redactie / Maastricht

Gedurende twee dagen zijn toonaangevende financiële experts te gast in onze regio. Brightlands Innovation Factory is de host van het event, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de Provincie Limburg,  LIOF, Chemelot Ventures, Medtronic, DSM, APG en Brightlands.

Campussectoren

Centraal in het programma staat de mogelijkheid voor 40 bedrijven om te pitchen voor een panel van (financiële) experts en zich op deze wijze te presenteren aan (internationale) investeerders. Deze bedrijven worden geselecteerd door een selectie van top investeerders die lid zijn van de ‘International Venture Club’. Een mooie kans om expertise en financiële support aan boord te halen. De deelnemende bedrijven worden in de voorbereiding van hun pitch ondersteund door de organisatie van BVF en krijgen hiervoor zelfs een ‘Venture Academy’ die plaatsvindt op de Brightlands Smart Services Campus, voorafgaand aan het Benelux Venture Forum. Van de 40 deelnemende bedrijven kunnen de 10 beste bedrijven zich kwalificeren voor de European Venture Contest die in december in Düsseldorf zal plaatsvinden. De bedrijven zijn ingedeeld in de focusgebieden van Brightlands Smart Services, Food & Nutrition, Medtech en Materials.

Limburg – Innovatie – Talent

Tijdens het avondprogramma van 21 november zal Limburg zich presenteren als sterke innovatieve regio met een uniek ecosysteem voor ondernemend Limburg en vooral voor high-tech start-ups. Start-ups van zowel binnen als buiten Limburg. Dit zal gebeuren via een zogenaamde ‘fireside-chat’ onder leiding van Maurice Olivers (Brightlands Communication & Branding) en Lia Voermans (Brightlands Director External Strategy). Rondom de thema’s Limburg, Innovatie en Talent zullen 11 vertegenwoordigers vanuit diverse gremia en bedrijfsleven hun visie geven op waar Limburg nu staat en de uitdagingen die wij als regio willen aangaan. Centrale rol is hierin weggelegd voor Constantijn van Oranje.

Deelnemers aan de fireside-chat zijn: Constantijn van Oranje/Startup Delta, Twan Beurskens/Provincie, Tys van Elk/LIOF, Robert Jan Galema/INKEF Capital, Paulien Strijland/Brightlands Innovation Factory,  Leo Kretzers /Medtronic, Joep Beukers/APG,  Casper Bruens/Chemelot Ventures, Thomas Cleij/Maastricht University, Stefan Jockenhövel/Maastricht University, Margareta Merke/Boostani,  Herman Wories/DSM, Léon Klinkers/Brightlands Innovation Factory.

Voor meer informatie zie website Brightlands Innovation Factory.